Kirúgta a Vatikán a melegségét bevalló papot

-


A Vatikáni Hittani Kongregáció titkáraként dolgozó Krysztof Charamsa interjúkban vallott homoszexualitásáról és párkapcsolatáról. A pap és több aktivista egy tüntetést is szervezett volna a Vatikán elé, ám később módosították a helyszínt.


Az interjúkban arról beszélt, tisztában van azzal, hogy le kell mondania papi hivatásáról és azzal is, hogy az egyház úgy tekint majd rá, mint aki nem tudta teljesíteni a cölibátusra vonatkozó előírásokat, ráadásul nem is nővel, hanem férfival szegte meg a szabályt.Itt az ideje, hogy az egyház odafigyeljen a meleg hívőkre is és megértse, hogy a teljes önmegtartóztatás és a szerelem nélküli élet embertelen.

A Vatikán felmentette a papot. Bár homoszexualitását nem kommentálta, a sajtónak tett nyilatkozatát, valamint a tervezett demonstrációt súlyos, felelőtlen tettként kommentálta, amelyet ráadásul pont a püspöki szinódus előtt terveztek. A püspökök éppen a családi problémákról beszélnek majd, és arról, hogyan érhetnének el több homoszexuálist - írja az Independent.


Az Euronews-on látható a pap nyilatkozata is