Kirobbanó formában tért vissza a kokainbotrány után Dombvári

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Eltiltása lejártával jól sikerült Dombvári Bence visszatérése az országos bajnokságon. A Honvéd kajakosa szerdán két olimpia számban tudott győzni, először nyert egyesben, majd csapattársával, Hufnágel Tiborral párosban is.


„Ki voltam éhezve a versenyzésre, hiszen tulajdonképpen megszakítás nélkül, három hónapig készültem az országos bajnokságra, és nem volt igazi visszajelzés a formámat illetően” – mondta két győzelme után a kokainnal megbukó Dombvári Bence. A most visszatérő kajakos öt darab 1000 méteres pályát teljesített, ezért a nap végére alaposan elfáradt. K-1 1000 méteren Noé Milánnal és Pauman Dániellel csatázott, párosban pedig az újra összeállt olimpiai egység, Dombi Rudolf és Kökény Roland ellen kellett megizzadnia.


„Remélem, hogy van jövője a Hufnágel Tiborral közös duónknak, mert ez a hajó a következő év tavaszán a kvótaszerzés szempontjából is érdekes lehet. 90 százalékos formában vagyok, még hozzá kell szoknom ahhoz, hogy nemcsak egyesben, hanem párosban is oda kell állnom” – tette hozzá Dombvári Bence, aki teljesítményével bekerült a téli válogatott keretbe.


A Hufnágel, Dombvári páros is nyert


Jó érzések kavarogtak a páros verseny után Dombi Rudolfban is, aki másfél év kihagyás után újra olimpiai bajnok társával, Kökény Rolanddal ült egy hajóba, és második helyet szerzett.

„Jó pályát mentünk Rolanddal, technikailag továbbra is nagyon passzolunk egymáshoz, ezt most sikerült bebizonyítani” – mondta Dombi Rudolf.


Mind a ketten hiszünk benne, hogy a párosunkban még van potencia,

de ehhez az kell, hogy az egyéni formánk is rendben legyen jövőre. Számomra ez egy nagyon bukdácsolós év volt, csak a szezon legvégére tudtam magam annyira összeszedni fizikálisan és lelkileg, hogy a minimumszintet megüssem. Utólag mindig okos az ember, de most már legalább tudom, hogy mit kell kijavítanom, és ez erőt fog adni.”


„Aki a magyar bajnokságon olimpiai számban egyéniben vagy párosban az első két hely valamelyikén végez, az automatikusan tagja a téli keretnek” – magyarázza Storcz Botond felnőtt vezetőedző. „A mai páros versenyben egy új páros és egy régi-új duó versenyzett egymással, és az előzmények miatt mindkét egységnek fontos volt a jó szereplés. A versenyben tulajdonképpen simán nyert a fiatalabb páros, de az olimpiai címvédők is bebizonyították, hogy van értelme nekivágniuk egy újabb közös szezonnak. Dombvári Bence egyesben is nagyon meggyőző volt, látszik rajta, hogy becsülettel végigedzette az eltiltását.”


A magyar bajnokságon Dombvári Bence mellett eltiltása után már vízre szállhatott volna az ugyancsak kokainnal megbukó Csipes Tamara is. A honvédos versenyzőnő benevezett Medveczky Erikával 1000 párosra, de a nem olimpiai páros versenyszámokban a magyar bajnokságon nem engedélyezett a versenyegyesülés, vagyis két különböző klub sportolói nem alakíthatnak párost, ezért Csipes Tamara visszatérése még csütörtökig várat magára.


Csipes csütörtökön térhet vissza


Az olimpiai távok közül K-4 1000 méteren a Kugler Attila, Schenk Áron, Tóth Dávid, Pauman Dániel összeállítású vasasos négyes nyert. Tóth Dávid a VS.hu-nak elmondta, hogy ezúttal nem akartak abban az összeállításban versenyezni, amelyben olimpiai és világbajnoki ezüstöt szereztek, ezért a nyolc vasasos versenyző nevét bedobták egy kalapba, és véletlenszerűen kihúzták a két négyest. A csütörtöki 500-as futam előtt ugyanígy fognak tenni, de ettől még persze a jövőben és Rióban marad a Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman négyes. (A fiúk egyik edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalin lányával hosszabban beszélgettünk, a Fábián Mónikával készült interjúnkat itt olvashatja el.)


Kulifai Tamás; Tóth Dávid; Kammerer Zoltán; Paumann Dániel

A legjobb kajaknégyest ezúttal megkavarták, de csak átmenetileg


Kenuban, C-1 1000 méteren, Vajda Attila távollétében simán győzött Vasbányai Henrik, C-2 1000 méteren pedig éppen a Vasbányai, Mike páros nem indult, ott a Sarudi Pál, Kiss Tamás egység lett aranyérmes.

A nőknél duplázott Szabó Gabriella, aki először ezer párosban nyert Horváth Noémivel, majd K-4 1000 méteren a honvédos hajóval is győzni tudott. Női K-1 1000 méteren pedig a szám friss világbajnoka, Medveczky Erika lett aranyérmes.