Király: Ilyenkor nincs olyan, hogy fájdalom

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A válogatott jelentőségét emelte ki Király Gábor és Juhász Roland, akik a svédek ellen játszottak utoljára.


A válogatottban a nemzetért játszol, ez a piramis csúcsa. Ezek az érzések nagyon mélyen bennünk vannak, ezeket nem lehet kordában tartani. Jó érzés volt lejönni a pályáról, hiszen jó pár évet töltöttem itt el mondta Király, aki 108 válogatottságával vezeti a magyar rangsort.


Király nagy köszönettel tartozik a válogatott és klubja, a Haladás szakembereinek is, akik lehetővé tették, hogy a sérülése ellenére pályára léphessen. Nagyon komoly sérülésem van még mindig, így extrém mozgásokat nem végezhettem. Bár az ember ilyenkor sem mérlegel, volt egy kipattanó, amibe bele kellett vetődnöm, ilyenkor nincs olyan fájdalom, amit az ember ne tudna elviselni.


Király Gábor az utolsó válogatott meccsén


A válogatottól ugyancsak búcsúzó Juhász Roland kiemelte, hogy a kedd esti meccset megelőzően ugyanolyan drukk volt benne, mint a korábbi 94 válogatottbeli fellépése bármelyikén.

„Ezért is a legjobb dolog válogatottnak lenni, teljesen mást ad egy játékosnak, mint a klubszereplés. Nehéz szavakban elmondani, ezt át kell érezni. A bemelegítésnél nagy érzelmi hullámokon mentem át, aztán a félidőben eltört a mécses. A pályafutásom legnehezebb időszaka záródott most le – mondta Juhász, aki örül, hogy az Európa-bajnokság után, hazai közönség előtt tudtak elbúcsúzni. – Az Eb volt pályafutásom csúcspontja, ezzel a mérkőzéssel pedig teljes és kerek nekem ez a tizenkét év, amit a válogatottban eltöltöttem.


Ezért megérte az egészet csinálni, mint amit ma is átélhettem.

Bár az eredmény nem olyan lett, amilyet szerettünk volna, de a mai nap is megerősítette bennem, hogy a pályafutásom legszebb időszaka a válogatottban eltöltött volt.


Hajnal Tamás, Vanczák Vilmos, Juhász Roland és Király Gábor (b–j)


„Nosztalgikus érzések jöttek elő bennem a régi mérkőzések felelevenítésével, nagyon gazdag pályafutást tudhatok magam mögött a nemzeti csapatban” – mondta a 79-szeres válogatott Vanczák Vilmos, aki a magyar csapatban 59 alkalommal lépett pályára, de Hajnal Tamáshoz hasonlóan nem játszott a svédek ellen. A jövőre tekintve elmondta, hogy a világbajnokságra nehezebb kijutni, mint amilyen a nyári Európa-bajnokságra volt. „Portugália és Svájc is erősebb, mint mi, azt gondolom, hogy ezt a kvalifikációs sorozatot az Eb-selejtezőkre való felkészülésre kell felhasználni.”