Kirabolta, majd kért egy gólt az esti rangadón a Napoli sztárjától

Fotó: Getty Images / Maurizio Lagana

-

Lorenzo Isignét fényes nappal támadták meg Nápolyban. A rabló dolga végeztével azt kérte, ha este gólt lő a Fiorentina ellen, gondoljon rá.


Fényes nappal, barátnője és ismerősei társaságában támadták meg Nápolyban Lorenzo Insignét, a helyi Napoli és az olasz válogatott futballistáját még szombaton délután.


A játékos ügynöke az esetről elmondta, hogy Insigne, a barátnője, valamint két barátjuk a futballista BMW-jével autóztak Nápolyban, amikor egy közlekedési lámpánál pirosat kaptak. Ekkor egy motorral két férfi állt meg mellettük, és a hátul ülő fegyvert fogott az autót vezető focistásra, majd megkérte a társaságot, hogy mindenki adja át az értékeit. Insigne így rövid úton szegényebb lett egy Rolex órával és 800 euróval, a többiek pedig az ékszereiknek mondhattak búcsút.

Távozás előtt a lokálpatrióta rabló még megkérte Insignét, ha esetleg gólt lőne a hétfő esti Fiorentina elleni rangadón, akkor azt okvetlen neki ajánlja.

A bajnokságban második helyezett Napoli 21.00-kor lép pályára a 4. helyen álló Fiorentina otthonában, és Insigne ott van a nápolyiak keretében.

Valószínű, hogy a támadót nem vigasztalja, de Nápolyban szinte hagyománya van a hasonló eseteknek. Csak a legutóbbi években kétszer rabolták ki a csapat egyik legnagyobb sztárját, és a közönség kedvencét, a szlovák Marek Hamsikot (ő az egyik alkalommal egy 10 ezer eurót (kb. 3 millió Ft) érő Rolextől volt kénytelen megválni), egy ilyen eset után hagyta el a csapatot és ment inkább a PSG-hez Ezequiel Lavezzi. Edinson Cavaninak az otthonába törtek be, ami után egy fegyveres őrök által védett komplexumba költözött, de kirabolták Valon Behramit is.

Ahogy Insigne esete nem egyedülálló Nápolyban, úgy a futballisták kárára elkövetett rablások sem csak Campania fővárosában fordulnak elő. A teljesség igénye nélkül: Wesley Sneijdert, Christian Vierit és Samuel Eto'ot Milánóban, Juant, Gabriel Heinzét és Chrsitian Panuccit Milánóban, Leonardo Bonuccit pedig Torinóban rabolták ki az elmúlt években.