Ez lett, amikor a riporteren tesztelték a késbiztos mellényt

-

Az izraeli újságíró kisebb sérüléseket szenvedett, pedig ez nem történhetett volna meg.


Egy izraeli újságírót szúrt le egy golyóálló mellényeket gyártó cég alelnöke, hogy bebizonyítsa a mellényük védőerejét. Az utóbbi időben sokszor támadtak palesztinok Izraelben és Ciszjordániában.


Yaniv Montakyo alelnök Eitam Lachovert egy acél kommandós késsel szúrta meg, azt mondta, azért, mert sok hadsereg használja ezt a fajta vágóeszközt. A riporter a kést látva megijedt picit, megkérdezte, hogy biztosan ezzel akarnak rátámadni, amire az alelnök azt mondta, hogy igen, nincs miért aggódnia, ők teljesen megbíznak a mellényükben. Ennél komolyabb késeket is kibír a védőfelszerelésük.Végül többször is megszúrták, de a harmadik áthatolt a mellényen. Az élőképet szinte azonnal elvették, visszakapcsoltak a stúdióba. Akkor nem derült ki, milyen komolyak a sérülései Lachovernek, aki csak később, Twitter-oldalán közölte, hogy mindenkinek köszöni, hogy aggódtak érte, sebe csak felületes volt, pár öltéssel összevarrták.

Montakyo pedig azzal védekezett, hogy olyan helyen szúrta meg az újságírót, ahol kevésbé erős anyagú a ruha, valamint, hogy a korábbi teszteken bizonyított a mellény.

A szeptemberben elindult újabb erőszakhullámban 21 izraeli és amerikai állampolgár halt meg késelésben vagy lövöldözésben. Ugyanebben a periódusban az izraeli biztonsági erők legalább 132 olyan palesztint öltek meg, aki vagy támadást hajtott végre, vagy azt gondolták róla, hogy arra készül.