Kiosztották a legfurább könyvcímért járó díjat

-

Az idegeneknek van a legjobb cukorkájuk (Strangers Have the Best Candy) nyerte a legfurább könyvcímért járó díjat Nagy-Britanniában.


A különös című útleírás olyan jelöltek elől vitte el a Diagram-díjat, mint A természet alsóbb régiói (Nature's Nether Regions) és a Hová tartoznak a tevék? (Where Do Camels Belong?) – írta a BBC.


Margaret Meps Schulte győztes könyve a szerző amerikai utazásának krónikája, amelyben leírja, hogyan beszélgetett idegenekkel. Találkozott többek közt Carrie-vel,


a pucér felsőtestű futóval, aki a Crater Lake-i erdőből jött elő egy liszteszsákkal

A Diagram-díjról a Bookseller magazin internetes közönségszavazásán döntenek, pénzjutalommal nem jár, bár a győztes címet jelölő felhasználó kap egy üveg „elég jó” vörösbort.


Schulte maga nevezte művét a díjra. A címet így magyarázta: „Az idegenektől ajándékot kaphatunk, ha nem sajnáljuk az időt arra, hogy elbeszélgessünk velük. A cukorka jelképezhet információt vagy pár kedves szót. Akár egy életre szóló barátság kezdetét is jelentheti.”

A Bookseller magazin által alapított díjat 1978 óta ítélik oda a legfurább könyvcímekért. Az elismerés feltétele, hogy a mű komoly tartalommal bírjon, és a cím se „tréfából legyen idétlen”.