Kinyírhatja az iPhone 6-ját, ha nem hivatalos szervizbe viszi

-

Az új iOS frissítés telepítése után megbénulhat a készülék, ha a szoftver azt észleli, hogy nem Apple-szerviz javította, írja a Guardian.


Az iOS 9 legfrissebb verziójának telepítése után egyre több képernyőn jelenik meg az "ERROR 53" üzenet, vagyis megbénul a telefon, számol be róla a Guardian. A problémát nem lehet elhárítani, sem a telefont megjavítani.


Az üzenetet azok a telefontulajdonosok kapják, akiknek Touch ID funkcióval, vagyis ujjlenyomat érzékelővel ellátott készülékét nem hivatalos szerviz javította, de a Guardian szerint akkor is előfordul, ha a telefon meghibásodott ugyan, de javítás nélkül tovább lehetett használni.

A cikk szerint az Apple pontosan ismeri a problémát, csak éppen nem figyelmeztette az iPhone 6 tulajdonosokat, hogy a legújabb frissítésnél számítaniuk kell arra, hogy elveszítik a telefont.

A vállalat szóvivője csak annyit mondott a hibáról, hogy ha valaki ilyet észlel, vegye fel a kapcsolatot a céggel. Szavaiból az derül ki, hogy a szoftver ellenőriz minden javítást, ami kihat a Touch ID érzékelőre. A szóvivő szerint biztonsági okokból szükséges, hogy csak hivatalos szerviz esetében maradjon működőképes a készülék.