Kínos pizsamapartin szedi ki belőled a titkodat a ravasz Friderikusz

Forrás: TV2

-

Lement az Összezárva Friderikusszal „valóságshow” első része. Gesztesi Károly költözött be egy napra Friderikusz Sándor lakásnak álcázott stúdiójába. Ettek, boroztak, pálinkáztak, tévét néztek, zenéltek és beszélgettek. Olyan volt az egész, mint egy elfuserált ott alvós buli, de azért még nem temetjük a műsort teljesen. Friderikusz szobatársként, barátként és pszichológusként akarta lekaparni Gesztesiről a celebmázt, hogy megnézze, mi van a bulvár címlaphírei mögött. Gesztesi is tisztázni akarta a róla szóló pletykákat, de belegabalyodott, Friderikusz pedig csak kihúzta belőle, amit hallani akart.


Elindult az egy hónapja beharangozott Összezárva Friderikusszal valóságshow, amely a Pimasz úr ott alszik című műsorhoz hasonlóan sajátos környezetben értelmezi újra a klasszikus talkshow szabályait. Csak míg Pimasz úr házhoz megy, addig itt a vendég jön a műsorvezetőhöz. A Tv2 stábja felépített egy nem túl meghitt szobabelsőt Friderikusz Sándor leendő, 24 órás mélyinterjúihoz, ahol a vendégek – az első részben Gesztesi Károly – egy teljes napot töltenek el vendéglátójukkal.

Így elvileg elég idő és a megfelelő tér is Friderikusz rendelkezésére áll, hogy addig faggassa meghívottját, amíg a pletykalapokban ábrázolt személyhez és sztorikhoz képest árnyaltabb képet nem kap róla.

„Humánlabor” – illette a kifejezéssel Friderikusz a koncepciót, és a kísérleti jelleg valóban meg is állja a helyét: az első epizódban több minden is esetlegesnek tűnt.Azt is mondhatnánk, hogy kényelmetlenül éreztük magunkat az első rész alatt. Főként azért, mert az egyáltalán nem otthonos környezetben Friderikusz megpróbált mégis, erőltetett módon otthonosan mozogni. Nyilván fel kellett oldania valahogy a kezdeti feszültséget, és biztosan nem könnyű úgy műsort vezetni, hogy közben WC-re mész, fogat mosol és alszol, mégis: túl sok idő ment el az egyórásra tömörített műsorban a fölösleges és kényszeres atmoszférateremtéssel.

Friderikusz azon poénkodott, hogy nem tud főzni, ezért a vendégére bízta a reggeli összedobását, és miközben mindketten többször fontosnak tartották megjegyezni, hogy alig isznak mostanában, azért csak legurítottak a műsor első felében néhány pohár bort és pálinkát. Ettől viszont olyan hangulata lett az egész epizódnak, mintha ezt a két, egymás számára idegen embert egy nem kívánt, kétszemélyes házibuliba kényszerítették volna, amit csak úgy lehet túlélni, ha gyorsan leisszák magukat – még akkor is, ha nyilván egyikőjük sem részegedett le teljesen a kamerák előtt.

Végül Friderikusz dőlt ki hamarabb, és hogy még véletlenül se keltse annak a látszatát, hogy itt most ő egy cselekményeket irányító műsorvezető, egyszerűen fogta magát, és elaludt. Ezután A kis gyufaáruslány történetén elérzékenyülő, szomorú Gesztesi éjjeli virrasztásának lehettünk tanúi.Friderikusz nem a provokatív műsorvezető szerepét öltötte magára, hanem pszichológussá lépett elő, és igyekezett Gesztesi lelkének legmélyebb bugyraiban kutakodni. Próbálta rávezetni, hogy a színész beszéljen az egyébként többé-kevésbé a média színe előtt zajló magánéletéről, gyerekkoráról és arról, hogy miért írták ki március közepén a Tv2 sorozatából, a Jóban Rosszbanból.


A feszegetett témák úgy-ahogy fel is tárták előttünk Gesztesi személyiségét, éppen ezért nagy kár, hogy a szerkesztők és a vágók nem a beszélgetéseken időztek el hosszan, hanem az olyan pár másodpercig valóban érdekes részleteken, mint hogy Gesztesi Presser Gábort idézően énekel a Képzelt riportból, hogy egy porszívó és gázmaszk keresztezéséből született horkolásgátló géppel alszik, és azon, hogy Friderikusz úgy tesz, mintha kiesve a szerepéből, kolis szobatársként a kanapén nyűglődne.


Friderikusz felpróbálja a horkolásgátló gépet


Amit Gesztesiről pillanatnyilag tudni kell

Azért a műsor végére csak kibújt Fridiből a riporter, ez pedig reményt ad arra, hogy egy fokkal több lehet a műsor egy Hal a tortánhoz képest. Gesztesi Károlyról három fontos dolog derült ki. Az egyik, hogy annyiszor emlegette föl egykori feleségét, Liptai Claudiát, hogy kénytelenek voltunk levonni a következtetést: nála még mindig minden út „Clauhoz” vezet. A másik, hogy Börcsök Enikő, Harkányi Endre, Eszenyi Enikő és Szabó Győző után saját magát is a legjobb színészek közé sorolja. A harmadik, hogy tényleg a piálás miatt vált meg a Jóban Rosszban a színésztől.

Nem véletlen, hogy Gesztesi volt az új Tv2-s produkció első beugrója. Amikor a színész március közepén kivált a sorozatból, a pletykák arról szóltak, hogy mindez azért van, mert Gesztesi ivott, és kezelhetetlenné vált a forgatáson. Ezt ő akkor cáfolta, és jelezte, hogy maga mondott fel, nem rúgták ki.

A vasárnap esti adásban Friderikusz azonban többször rákérdezett erre, és köszönhetően a több pohár bornak meg a hosszú óráknak, behúzta a csőbe Gesztesit. A színész először az állította, hogy felmondott, másodjára azt, hogy amúgy is ki akarták írni a karakterét a sorozatból, harmadjára már elismerte, hogy spiccesen ment be, negyedjére azt is bevallotta, hogy nem ez volt az első alkalom, végül Friderikusz Gesztesi kirúgásáról már cáfolatlan tényként beszélt. Így ült vissza Friderikusz a szobatárs szerepéből a „,műsorvezetői székbe”, és csak kihozta a műsor végére azt, amit hallani akart.