Kinevezték az Inter új edzőjét

Fotó: Getty Images / Dino Panato

-

Luciano Spalletti veszi át nyáron az olasz Internazionale csapatának irányítását.


"Mindenben megegyeztünk, én leszek az új edző" - mondta a milánói repülőtéren Luciano Spalletti. Két évre írt alá a kék-feketékhez, idényenként négymillió eurót fog keresni. Milánóból Kínába repült, ahol találkozik az Inter tulajdonosaival.
Spalletti múlt héten távozott az AS Romától, akikkel ezüstérmes lett a bajnokságban. Korábban két Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát is nyert a rómaiakkal. Az orosz Zenit Szentpétervár csapatát is irányította öt éven keresztül, kétszer meg is nyerte az orosz bajnokságot.
Nem csak ő hagyta ott az AS Romát: Walter Sabatini sportigazgató szintén az Internél folytatja. Spalletti azóta, hogy ismét visszatért Rómába, 75 meccsen irányította a fővárosiakat, amiből 50-et meg is nyert.


Sikerre éhezve

Az Inter történetének egy legjobb szezonja volt a 2009-2010-es, amikor az olasz bajnokság mellett az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját is sikerült megnyerniük. Az olasz bajnokságot akkor már zsinórban ötödször nyerték meg. A kék-feketék viszont azóta egy 2011-es Olasz Kupán kívül nem nyertek semmit, sőt előfordult, hogy csak a kilencedik helyen végeztek a bajnokságban.