Kínába mehetnek magyar startupok

Fotó: iStockphoto / Rawpixel Ltd

-

Négy magyar innovatív vállalkozás kap lehetőséget arra, hogy nemzetközi startup versenyen méresse meg magát a kínai Chengduban.


Get in the Ring startup versenyt rendez Kínában az Enterprise Hungary és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH). A kínai Chengduban tartott eseményen 4 magyar startup vehet majd részt; rajtuk kívül kínai induló vállalkozások is ringbe szállnak a május 12-ei eseményen. A versenyben legjobb helyezést elérő csapatok továbbjutnak a 2018-as Get in the Ring Global döntőjébe. A zsűriben helyet foglalnak majd az új, 50 milliárd forintnyi kockázati tőkealapot kezelő szervezet, a Hiventures befektetési szakértői is.

A versenyben résztvevő csapatok az eseményt követően a Chongqing-i magyar főkonzulátus szervezésében Nyugat-Kína legnagyobb, a Bank of China által is támogatott Kínai-Magyar Üzleti Fórumán is részt vesznek. A mostani lehetőség része az MNKH InnoTrade programjának, amelyet kifejezetten azzal a céllal hívtak életre, hogy ígéretes induló vállalkozásoknak segítsen eljutni rangos külföldi kiállításokra vagy más rendezvényekre.


Valóban a ringben

A Get in the Ring (GITR) a világ egyik legnépszerűbb startup versenyformátuma, ahol a csapatok a befektetésekért vívott küzdelmet élő show keretében bonyolíthatják le – szó szerint egy ringben állva kell előadni ötleteiket. A selejtezők után a döntőbe jutott, innovatív ötlettel rendelkező csapatok öt körből álló előadássorozatban győzhetik meg a zsűri tagjait és a befektetőket ötletük megvalósíthatóságáról és piacképességéről.

A versenyre március 31-ig lehet jelentkezni ezen a weboldalon, az eredményhirdetés április 3-án lesz. Az érdeklődők további részleteket is megtudhatnak a versenyről azon a meetupon, amelyet 2017. március 28-án 18 órától rendeznek meg a Mosaik coworking irodában.