Kína betiltotta az erotikus banánevést a webkamerák előtt

-

A kínai kormány a „nem helyénvaló” és erotikus online tartalmakat próbálja korlátozni, ezért megtiltották a szexuális képzeteket keltő banánevést, valamint a harisnyaviseletet az élő kamerák előtt.


Az új szabályok szerint az élő csatornáknak ellenőrizniük kell a kimenő felvételeket.

A webkamerás közvetítések, az élő videó blogok egyre népszerűbben Kínában. A „vloggerek” élőben beszélgetnek, énekelnek vagy esznek a nézők előtt. Egyre népszerűbben azok a csatornák is, ahol fiatal lányok erotikus aktusokat imitálnak többnyire ártatlan tárgyakkal, hogy megkerüljék a szexuális tartalmakat tiltó, már létező rendelkezéseket.

A legnépszerűbb közvetítések szereplői gyakran kiskorú lányok, a nézők háromnegyede pedig férfi.

A kínai kormány most azzal próbálkozik, hogy a nap 24 órájában előírja az élő csatornák üzemeltetőinek a tartalom monitorozását, megtiltja az erotikus banánevést, ezenkívül a harisnya és a harisnyatartó viseletét.

A kritikusok szerint kérdéses, hogy a kormány hogyan fogja kikényszeríteni az új szabályok betartását, ráadásul, mint a közösségi oldalakon sokan felvetették, egy halom más zöldség és gyümölcs is van, amelyik hímvesszőre hasonlít.

Kína eddig is szigorúan korlátozta az internethasználatot, és az egyik legszigorúbb cenzúrát alkalmazza, amelyet csak a „Nagy Tűzfal”-ként emlegetnek. A Google, a Facebook és a Twitter oldalai egyaránt elérhetetlenek az országban.