Kiműveli a klubvezetőket a pólószövetség

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Képzést indít a klubvezetők számára nélkülözhetetlen jogszabályok, gazdasági és sportszakmai ismeretek és technikák megismerése érdekében. És még a költségeket is állja.


A Magyar Vízilabda Szövetség, partnerével a PricewaterhouseCoopers-szel közösen képzési programot indít. A cél megismertetni a klubvezetőkkel a nélkülözhetetlen jogszabályokat, gazdasági és sportszakmai ismereteket. A szövetség a résztvevők költségeit átvállalja.

Egy klub vezetése manapság számtalan plusztudást igényel, a pólószövetség ezért fejébe vette, hogy a különböző bajnokságaiban, versenyrendszerében szereplő egyesületek irányítónak segítséget nyújt” – írja a Waterpolo.hu.

A saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyire megsokasodtak a vezetői feladatok – idézi a portál Kemény Dénes pólóelnököt. – Többek között a TAO-pályázatoknak hála nem mindennapi lehetőséggel élnek évről évre az egyesületek, a támogatás sohasem látott mértékben érkezik. Mindez viszont értelemszerűen olyan feladatokat ró a klubvezetőkre, amelyekkel korábban nem találkozhattak.

A tanfolyamra a sportágban dolgozó összes klub minimum egy-egy képviselőjét várják, de „az sem baj, ha egyesületenként többen jelentkeznek”.