Kimi Räikkönen jövőre is a Ferrari versenyzője lesz

Fotó: Getty Images / Mark Thompson

-

Hónapok óta téma, hogy Valtteri Bottas érkezik a helyére, de a Ferrari most véget vetett a vad találgatásoknak.


A Ferrari továbbra is igényt tart a 2007-es világbajnok szolgálataira, bármennyire erősek is voltak azok a feltevések, hogy a szezon végén lecserélik a finn pilótát egy másik finn pilótára, Valtteri Bottasra. A csapat a nyári szünet végén, a hétvégi Belga Nagydíj előtt jelentette be, hogy 2016-ra hosszabbítottak Kimi Räikkönennel.

Hogy mennyire makacsul tartotta magát a találgatás, hogy talán a mostani lesz Räikkönen utolsó Forma-1-es szezonja, azt jól jelzi, hogy több név is felmerült a lehetséges utódjaként: Valtteri Bottas mellett a Force India német versenyzőjét, Nico Hülkenberget is esélyesnek tartották a helyére, de létezett olyan feltevés is, hogy a Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo fordít hátat az idén csak kínlódó csapatnak a Ferrari kedvéért.


„Mit mondhatnék? Számomra az, hogy még egy évig a Ferrarinál maradhatok, azt jelenti, hogy az álom folytatódik” – reagált a bejelentésre Räikkönen, aki az idén tőle szokatlanul lelkesen mondogatta (például nekünk is, amikor a májusi Nagy Futam alatt interjút készítettünk vele), hogy a mostani élete legjobb csapata, nagyon jól érzi magát a Ferrarinál, és nagyon szeretne maradni.

Kimi Räikkönen csapattársa jövőre is Sebastian Vettel lesz. A négyszeres német világbajnoknak jelenleg csaknem kétszer annyi pontja van (160-76), mint a 35 éves Räikkönenek, és ő szerezte meg a Ferrari idei eddigi két győzelmét is.