Kimi Räikkönen fog száguldozni a Lánchídon

Fotó: MTI/MTVA / Peter Steffen

-

Az idei május 1. sem telik el Nagy Futam nélkül: Budapest belvárosa ismét megtelik az autósport jeles képviselőivel, és a szervezők az idén is elhoznak egy Forma–1-es világbajnokot.


Kimi Räikkönen hihetetlen jeges szenvedéllyel jelentette be egy videofelvételen, hogy ő lesz az idei, sorozatban a harmadik Nagy Futam díszvendége. És mivel úgy tudja, hogy a budapestiek megőrülnek a Forma–1-ért, azt ígérte, mindent megtesz a buli érdekében. A 2007-es világbajnoknak ez lesz a debütálása a budapesti városi pályán. Korábban Jenson Button és Daniel Ricciardo is szórakoztatta a Nagy Futamon a budapesti közönséget.Nemcsak Räikkönen képviseli azonban a Forma–1-es mezőnyt a sorozatban harmadik Nagy Futamon, hanem a Red Bull új versenyzője, az orosz Daniil Kvjat is körözni fog a belvárosban. A pilóták a 2012-es autóikkal érkeznek, vagyis garantált lesz a hanghatás.A Forma–1-es versenyzők köre a Várbazártól indul majd, a Lánchídon át a Belügyminisztérium épületét megkerülve ér vissza a hídhoz, majd a rakpartra, és vissza Várbazárhoz.

A rakparton a dugókat a túraautó-világbajnokság komplett mezőnye fogja kiszorítani világbajnokokkal és az idénynyitón hatodik helyen befutó Michelisz Norberttel, de most is érdemes lesz az eget is kémlelni, mert a rendezvényt egy légi bemutató is fogja színesíteni, és nem maradunk Bessenyei Péter mutatványai nélkül sem. A május elsejei rendezvényen a Honvédelmi Minisztérium is képviselteti magát: az egyik katonai helikopterről öt ejtőernyősük fog 1000 méteres magasságból célba ugrani a Dunán felállított pontonra.


Költöznek a közvetítések

Akik a közmédián követnék a 2015-ös szezon Forma–1-es futamait, azoknak az eddig megszokott M1-es csatorna helyett a Dunára kell kapcsolniuk, július 5-étől pedig egy újabb változáshoz kell igazodniuk, hiszen a Forma–1-es közvetítések átköltöznek majd az M4 sportcsatornára. A sok váltogatásért cserébe a nézők az F1 betétfutamait is láthatják majd.