Kimaradhat az angolok Eb-re utazó keretéból a MU 18 éves sztárja

Fotó: Getty Images / Alex Livesey

-

Rooney ott lesz Franciaországban, Rashford viszont valószínűleg nem.


Roy Hodgson az angolok szövetségi kapitánya elmondta: már biztosította Rooney-t arról, hogy helye lesz a 23 fős keretben, de azt nem hajlandó garantálni neki, hogy kezdőként számít rá, hiszen támadóposzton például Harry Kane és Jamie Vardy is a rendelkezésére áll. Előbbi eddig 24 gólt szerzett a Premier League második helyén álló Tottenham Hotspur együttesében, utóbbi pedig 22 alkalommal volt eredményes a listavezető Leicester City színeiben.


Megérdemel egy helyet a 23 között. Nem látok okot rá, hogy kihagyjam Rooney-t, ha százszázalékos lesz, és mérkőzéseket játszik a klubcsapatában

– vélekedett Hodgson.


A 18 éves Marcus Rashfordról a szövetségi kapitány bizonytalanul nyilatkozott. Előbb kifejtette: lenyűgözte a teljesítménye, de az Európa-bajnokság még túlságosan nagy falat lenne számára, ezért merész döntés volna a szűk keretbe nevezni.


Nem elképzelhetetlen, de most úgy néz ki, nem valószínű, hogy ott lesz, mert megvannak a játékosaim arra a posztra

– magyarázta a 68 éves edző. Nem sokkal később már úgy fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy meg tudná oldani a feladatot, de valakit ki kellene hagynom azok közül, akiknek a meghívására pillanatnyilag több okom van. Bár soha nem lehet tudni... Ostobaság lenne most kijelenteni, hogy nem leszek hajlandó beválogatni.”


Rashford eddigi 13 meccsén hét gólt szerzett a Manchester Unitedben.

A West Ham United támadója, Andy Carroll a legutóbbi öt bajnoki fordulóban hatszor volt eredményes, de Hodgson közelmúltbeli bejelentése szerint ő sem lesz ott a franciaországi tornán, amelyen az angol válogatott Oroszország, Szlovákia és Wales ellen lép pályára a B csoportban.