Kim Dzsong Un kiadta a parancsot, kilőtték a pusztító rakétát

-

Új fejlesztésű víz alatti rakétát tesztelt szombaton Észak-Korea, a kommunista ország állami hírügynöksége szerint sikerrel.


A ballisztikus rakéta kilövésére személyesen Kim Dzsong Un adta ki a parancsot, az ország első számú vezetője egy tengeralattjáróról kísérte figyelemmel a tesztet – jelentette a KCNA, amely világszínvonalú, a haditechnika élvonalához tartozó stratégiai fegyverként jellemezte a rakétát.


Az új fejlesztésű fegyverrel az észak-koreai hadsereg „minden ellenséges erőt” meg tud semmisíteni, amely az ország szuverenitását és tekintélyét fenyegeti – folytatta beszámolóját a hírügynökség.

Észak-Korea újabb és újabb rakétákat lő ki különböző hatótávolságokra teszteken, hogy ezzel demonstrálja erejét, noha így megsérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) határozatait. Phenjan emellett az elmúlt években három atomtesztet is végrehajtott, a legutóbbit 2013 februárjában.

Dél-Korea szerint a kommunista állam már birtokában van az ahhoz szükséges technológiának, hogy kisméretű atomtöltetet rakétára szereljen.