Kilométeres dugók vannak reggel óta a német–osztrák határon

-

Ez a tegnap ideiglenesen visszaállított német határellenőrzés következménye. A bajor belügyminiszter szerint akár hetekig hatályban maradhat az intézkedés.


A német hatóságok szerint a 8-as autópályán a Salzburg mellett, a határ német oldalán fekvő Bad Reichenhall térségében mintegy három kilométeres, a 3-as autópályán Passaunál hat kilométeres kocsisor torlódott fel a határellenőrzés miatt. Az osztrák oldalon az A8-as autópályán 11 kilométeres dugó alakult ki. A közlekedőknek érdemes figyelniük a forgalom aktuális helyzetéről beszámoló forrásokat, például a Google Térképet (az alábbi kép 12.45-kor készült).Joachim Herrmann bajor belügyminiszter hétfőn közölte, hogy „legalább még hetekig” folytatják majd a menekültválság miatt vasárnap elrendelt ellenőrzéseket Ausztria és Németország határán. „Összességében szigorúbb ellenőrzésekre van szükség, miután az utóbbi napokban megállapítottuk, hogy sokan azok közül, akik úton vannak, valójában nem menekültek. Az utóbbi napokban elterjedt, hogy sikerrel jár, ha mindenki szíriainak mondja magát” – mondta Herrmann a bajor rádiónak nyilatkozva.

A német rendőrség hétfőn közölte, hogy 30 embercsempészt és 90 migránst vettek őrizetbe az osztrák határon azóta, hogy vasárnap délután visszaállították az ellenőrzéseket.

Vasárnap este és hétfő reggel között a vasúti forgalom is szünetelt Ausztria és Németország között, de hétfőn újra elindultak a vonatok. A Salzburg–München vonalon a tervezettnél valamivel később állt helyre a forgalom, miután a síneken jelentések szerint migránsok gyalogoltak. Arról az érintett vasúttársaságok nem tudtak információt adni, hogy pontosan hány migráns tart vonaton Ausztriából Németországba.