Kiléptetné az EU-ból Nagy-Britanniát az Oscar-díjas színész

Forrás: AFP

-

Michael Caine szerint, ha nem történnek jelentős változások, Nagy-Britanniának ki kellene lépnie az Európai Unióból – a színész erről a BBC Radio 4 műsorában beszélt.


Caine az Ifjúság című filmjével kapcsolatban adott interjút. Az adásban az unióval kapcsolatos nézeteiről úgy fogalmazott: az EU elhagyása „ijesztő”, de nem akarja, hogy „arctalan bürokraták diktáljanak”.

Hozzátette, hogy amennyiben nem történnek „rendkívül jelentős” változások, szerinte ki kell lépnie Nagy-Britanniának az EU-ból.

Caine a brit kulturális élet egyik első jelentős személyisége, aki ilyen értelemben foglalt állást Nagy-Britannia EU-tagságát illetően.

Szavait Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezére üdvözölte, és azt írta a Twitteren: „Örülök, hogy Michael Caine támogatja a Brüsszeltől való elszakadást. Robbantsuk ki a nyavalyás ajtókat!”Más brit euroszkeptikusok is csatlakoztak, Daniel Hannan és David Campbell Bannermann konzervatív európai parlamenti képviselők szintén a Twitteren fejezték ki egyetértésüket Caine-nel.
Catherine Bearder liberális demokrata európai parlamenti képviselő ugyanakkor ezt írta: „Helló, Michael Caine, nagy rajongója vagyok, és nem egy arctalan bürokrata. Boldogan találkozom Önnel szemtől szemben mint választott képviselője.”