Kilenc magyar lakott a megtámadott tunéziai szállodában

Fotó: AFP / STR

-

Szerencsére mindenki jól van. Mások most utaznának oda, de őket máshová irányítják. Közben az Iszlám Állam megtámadott egy kuvaiti mecsetet, ahol talán még több áldozat van, mint Szúszában. És akkor még nem is említettük, hogy az Iszlám Államra hivatkozó egyik támadó lefejezett egy embert a franciaországi Lyon közelében.


A helyi hatóságok és magyar diplomácia tudomása szerint nincs magyar áldozata a Tunéziában tengerparti üdülőkomplexumoknál elkövetett terrorakciónak - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter.

A külügyminisztériumnak kilenc olyan magyarról van tudomása, akik a támadásban érintett egyik hotelben szálltak meg. Velük kapcsolatban állnak, egyiküknek sem esett bántódása.

Egy másik, 21 fős magyar csoport pénteken érkezett volna az érintett szállodába, de még időben átirányították őket egy másik hotelbe.

A merényletben eddig 37-en haltak meg, többségében német és brit turisták. A merénylet időpontjában 565 vendége volt a szállodának, "többségükben az Egyesült Királyságból és Közép-Európából érkeztek" - tájékoztatott közleményében a RUI szállodalánc, megjegyezve, hogy továbbra is várják az áldozatok nemzetiségének megerősítését.


Ezen a pénteken nem csak a tunéziai tengerpart vált pokoli hellyé. Kuvaitban ugyanis az Iszlám Állam megtámadott egy kuvaiti mecsetet, ahol talán még több áldozat van, mint Szúszában. Franciaországban pedig az Iszlám Államra hivatkozó támadó lefejezett egy embert.


A mai terrortámadások képei