Kilenc kiló marihuánát csempészett Magyarországra, hat évet kapott

Fotó: MTI / Ruzsa István

-

Jogerősen hat év kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy szerbiai férfit, aki több mint kilenc kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni tavaly Röszkénél.


A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 34 esztendős, a dél-szerbiai Novi Pazarból származó férfit.


A korábban büntetlen előéletű vádlott 2014. február 4-én hajnalban jelentkezett belépésre a röszkei határállomáson. Az általa vezetett autóban, a hátsó ülés támlája és a csomagtartóba telepített gáztartály között kialakított rejtekhelyen tíz csomagban 9220 gramm marihuána volt. A kábítószer teljes hatóanyag-tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A férfinak a drogot a magyar–osztrák határ ausztriai oldalára kellett volna szállítania, ezért cserében megbízója elengedte volna a vele szembeni ötezer eurós adósságát. A csempészéshez használt autót és mobiltelefont a megbízó vásárolta a vádlottnak.

A férfi az eljárás során bűnösségére is kiterjedő, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.