Kikerül egy volt Simicska-ember a Mol vezetéséből

-

Nem újítják meg Töröcskei István mandátumát a Mol felügyelőbizottságában. A Seszták Miklóshoz közel állónak tartott Szivek Norbert lép Töröcskei helyére – értesült a Nol.hu.


Áprilistól a Mol 22 százalékát birtokló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezetője, Szivek Norbert kerülhet a Mol felügyelőbizottságába, miután Töröcskei mandátuma lejár, és azt nem kívánják meghosszabbítani. Ezzel egy áttételesen Simicska Lajoshoz köthető üzletembert vált egy áttételesen (Seszták Miklóson keresztül) Csányi Sándorhoz köthető üzletember – írja a lap. Árnyalja a képet, hogy a VS.hu információi szerint Töröcskei csak pár évvel ezelőttig volt Simicska barátja (saját magát is így jellemezte egy 2011-es interjúban), ám viszonyuk az utóbbi időben elhidegült.


A Nol.hu értesülései szerint mindenesetre Szivek 2015-től 2020-ig tartó felügyelőbizottsági tagságát az MNV javasolja a Mol-igazgatóság támogatásával. A jogász végzettségű Szivek részt vett az önkormányzatoknak közvilágítást kínáló Elmib privatizációjában, több kiserőmű létrehozásában. Később vagyonkezelő céget alapított, amellyel részt vett többek között a kisvárdai szeszipari vállalat, a Várda-Drink Zrt. sikeres újjászervezésében.