Kikaptak Mourinhóék és Bogdánék is

Fotó: Getty Images / Claudio Villa

-

A címvédő Chelsea nagy meglepetésre kikapott hazai pályán a Crystal Palace-tól az angol labdarúgó Premier League negyedik fordulójának szombati játéknapján, ezzel elrontotta vezetőedzője jubileumát.


A Kékek portugál mestere, José Mourinho 200. bajnoki meccsén ült a csapat kispadján, és a szombati mindössze a 21. veresége volt, a másik mutató pedig még ennél is imponálóbb: 100. hazai találkozóján csupán másodszor maradt alul együttesével. Az előző kudarcot tavaly áprilisban, a Sunderlandtől szenvedte el a Stamford Bridge-en.Csúcsot döntött a ManCity

A gyengén rajtoló Chelsea-vel szemben a Manchester City klubrekordot döntött azzal, hogy legyőzte az újonc Watfordot. Az eddig százszázalékos manchesteri együttes az előző idényt is eredményesen zárta, megnyerte utolsó hat találkozóját, és most a tízes sikerszériával megjavította az 1912 márciusa és szeptembere között elért, élvonalra vonatkozó rekordját.


Bogdán a kispadon

A magyar válogatott kapus Bogdán Ádámot is foglalkoztató FC Liverpool szombaton elszenvedte idénybeli első vereségét, ráadásul hazai pályán: a három gólt szerző West Ham United vitte el a három pontot az Anfield Roadról. A magyar kapus a kispadról nézte végig a meccset.

Premier League, 4. forduló:
Chelsea–Crystal Palace 1-2 (0-0)
Bournemouth–Leicester City 1-1 (1-0)
Aston Villa–Sunderland 2-2 (2-1)
FC Liverpool–West Ham United 0-3 (0-2)
Manchester City–Watford 2-0 (0-0)
Stoke City–West Bromwich Albion 0-1 (0-1)
Newcastle United–Arsenal 0-1 (0-0)