Kikapott Ukrajnától, de közelebb került futsalválogatottunk a vébéhez

-

A magyar futsalválogatott 5-3-ra kikapott az ukrán csapattól a győri világbajnoki selejtezőtorna vasárnapi játéknapján, így második helyen zárta csoportját.


A remek játékot hozó mérkőzésen – amelynek eredményétől függetlenül a magyar együttes már továbbjutott a rájátszásba – hamar hátrányba került a házigazda, ám Dróth Zoltán büntetőjével gyorsan egyenlített. Nem sokkal később emberelőnyhöz jutott a magyar válogatott, ám nem tudta kihasználni a kétperces fórt. A kiegyenlített játékot hozó első félidő hajrájában újra villantak az ukránok, így 2-1-re vezettek a szünetben.


A második félidő elején egy szerencsés találattal növelte előnyét az ukrán együttes. A magyar csapat nem adta fel, nagy nyomást helyezett ellenfelére, ez Hosszú Ádám lövését követően góllá is érett. Ezt követően is nagy erőkkel támadtak a hazaiak, de hat perccel a vége előtt egy szerencsétlen kapusmozdulat újra kétgólos ukrán előnyt eredményezett. Horváth Norbert találatával ismét egyre csökkent a különbség, ám egy kényszerű szabálytalanságból ukrán büntető lett, amely végleg eldöntötte a találkozó és a csoportelsőség kérdését.

A másik vasárnapi találkozón a belga együttes 4-0-ra verte az angol csapatot.


Magyarország–Ukrajna 3-5 (1-2)
gólszerzők:
Dróth (5., büntetőből), Hosszú (30.), Horváth (37.) illetve Gricina (3.), Ovszjannyikov (19., 35.), Zsurba (22.), Valenko (38., büntetőből)
kiállítva: Rábl (38.), illetve Gricina (6.)

Belgium–Anglia 4-0 (0-0)


A végeredmény:

1. Ukrajna 9 pont
2. Magyarország 6
3. Belgium 3
4. Anglia 0

A négyesből az első két helyezett került a rájátszásba, ahonnan a hét oda-visszavágós párharc győztesei jutnak ki a 2016. szeptember–októberi, kolumbiai vb-re.