Kikapott az Eger a férfi póló BL-ben

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

Az erőviszonyoknak megfelelően az Eger vendégként kikapott a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának főtáblás csoportjában szombaton az olasz Pro Reccótól, amely kilencedik meccsét is megnyerte az A jelű hatosban.


BL, főtábla, A csoport, 9. játéknap:

Pro Recco (olasz) – ZF-Eger 11-9 (4-1, 2-5, 3-3, 2-0)

a magyar csapat góldobói: Cuk 3, Erdélyi 2, Vapenski, Zalánki, Szivós, Angyal 1-1


A Soriban rendezett meccs nyitányaként az első összecsapáson Egerben 12-4-re diadalmaskodó Pro Recco jutott vezetéshez. A magyar bajnoki címvédő az egyik vendégjátékosa, Boris Vapenski révén gyorsan egyenlített, utána azonban 4-1-ig meg sem állt a vendéglátó együttes. A második játékrészben 5-1-et követőn az egriek egy másik délszláv légiósa, Milos Cuk duplázott, majd Zalánki Gergő jóvoltából 5-4-re felzárkózott a hevesi alakulat. Mi több: 6-4-et mutatott az eredményjelző, amikor Erdélyi Balázs és Szivós Márton is betalált, így a nagyszünet előtt kiegyenlített az Eger.

A magyar szempontból kellemes meglepetés a harmadik negyed elején is folytatódott: Erdélyi újabb sikeres büntetője nyomán átvette a vezetést az Eger (6-7). A játékrész derekánál már újfent az olaszoknál volt az előny, ám a triplázó Cuk 8-8-ra alakította az állást. Kevéssel az utolsó szünet előtt Angyal Dániel jóvoltából ismét az Egernél volt az előny, de maradt még ideje az egyenlítésre a házigazdának (9-9). A befejező negyedben két emberelőnyös gól született, mindkettőt az olasz csapat szerezte, így győzött 11-9-re.

Az utolsó csoportkörben a jelenleg a Pro Recco mögött második Eger idehaza játszik május másodikán, és már egy döntetlennel is bejut a BL hatos döntőjébe. Ellenfele a CNA Barceloneta, a csoport harmadik helyezettje lesz, amely a végső sorrendtől függetlenül tagja a döntőnek, mivel a spanyol együttes a vendéglátója a május végi finálénak.

Az A csoport állása 9. forduló után: 1. (már továbbjutott) Recco 27 pont, 2. Eger 13, 3. Barceloneta (spanyol) 11, 4. Olympiakosz (görög) 10, 5. Radnicki Kragujevac (szerb) 9, 6. Brescia (olasz) 8


Aki látta ezt a találkozót, az pontosan tudja, ez az Eger nemcsak megpróbálta, hanem meg is akarta verni a Reccót. (...) A rendezett védelmünkkel már megnehezítettük a dolgukat, nagyon nagy meccset játszottunk velük. Noha kikaptunk, hiszem, ez a teljesítmény erőt ad a csapatnak. Ha ezt a tüzet tartani tudjuk, akkor reményeim szerint olyan nagy baj nem érhet bennünket.

Dabrowski Norbert vezetőedző a Waterpolo.hu-nak