Kikapott a Fradi bosnyák ellenfelétől

-

A Ferencváros hazai pályán 1-0-ra kikapott bosnyák vendégétől, a Zeljeznicartól a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki felvonásán, így egy hét múlva nehéz visszavágóra számíthat idegenben.


Kissé álmosan kezdett a Ferencváros, míg a bosnyák csapat bátran futballozott és távoli lövésekkel veszélyeztetett, azonban a próbálkozások elkerülték a magyar kaput. A félidő derekán aztán magához ragadta a kezdeményezést a magyar kupagyőztes és nemcsak mezőnyfölényt harcolt ki, hanem sorra dolgozta ki a helyzeteket. A szünetig akár többgólos előnyre is szert tehetett volna az FTC, de valamennyi lehetőség kimaradt: egy ízben a kapufa mentett, egyszer pedig Leandro négy méterről lőtt a kapu fölé.


A folytatásra rendezte sorait a bosnyák együttes, azaz korántsem volt akkora nyomás rajta, mint az első játékrész végén. A Ferencvárosnál volt többet a labda, de mezőnyfölénye ekkor meddőnek bizonyult, nem találta a rést a vendégek védelmén. Az utolsó negyedórára ismét fokozódott a nyomás a vendégeken, megint veszélyesebben játszott a zöld-fehér gárda, de csak nem sikerült bevennie a bosnyákok kapuját, sőt, az utolsó percben a vendégek váratlanul a győzelmet is megszerezték.


eredmény

FERENCVÁROS–Zeljeznicar 0-1 (0-0)
  • gól: Beganovic (90. perc)
  • sárga lap: Sesták (86.), illetve Djelmic (42.), Sadikovic (80.)