Kijátszaná a plakáttörvényt a Jobbik

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

A párt megvette a plakáthelyeket. Másnak nem adják bérbe, csak ők hirdetnek rajtuk.


Sajátos módon játszotta ki a plakáttörvényt a Jobbik: az ellenzéki párt felvásárolta a különféle hirdetőfelületeket – írja a Magyar Nemzet. A lapnak Jakab Péter, a párt szóvivője azt mondta, hogy különféle cégektől összesen 1100 reklámhordozót – többek között óriásplakátokat – vásároltak. Ezzel már nem vonatkozik rájuk a plakáttörvény. A kormánytöbbség által az Országgyűlésen kétharmad hiányában végül feles többséggel megszavazott szabályozás azt mondja ki, hogy a pártok hirdetési felületet csak listaáron vásárolhatnak, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak. Mivel azonban a köztéri plakáthelyek a Jobbik tulajdonába kerültek, nem kell bérelniük senkitől hirdetési felületet.

A Jobbik szóvivője nem árulta el, hogy mennyit fizettek a plakáthelyekért. Jakab azt mondta, a vételárat részletfizetéssel térítik meg. A szóvivő azt sem árulta el, hogy kitől vásároltak. Jakab szerint a felületeken csak ők folytatnak kampánytevékenységet, akkor sem adják bérbe a felületeket, amikor éppen nincs választási időszak.

A Jobbik új plakátkampányának fő üzenetei: béremelés a kivándorlás megállításáért, a bevándorlás megszüntetése a határőrséggel kiegészülő kerítéssel, a letelepedési kötvények megszüntetése, a korrupciónak pedig „józan ésszel és tiszta kézzel” vetnének véget.