Kihirdették az argentin válogatott keretét

Fotó: AFP / EITAN ABRAMOVICH

-

Manuel Lanzini, Luciano Vietto és Angel Correa is bekerült a nyári olimpiai játékokra készülő argentin válogatott keretébe.


Az Argentin Labdarúgó-Szövetség a hivatalos honlapján jelentette be annak a 18 játékosnak a nevét, akik részt vesznek a riói ötkarikás játékokon. A szövetségben uralkodó káoszon túl nehezítette a helyzetet, hogy Lionel Messi visszavonulása után a szövetségi kapitány Gerardo Martino is távozott a válogatottól. Martino helyét az 1986-ban világbajnoki címet nyert Julio Olarticoechea veszi át.


A 18 fős keretből nagy meglepetésre kimaradt Matías Kranevitter (Atlético Madrid), Mauro Icardi (Inter) és Paulo Dybala (Juventus), aki egyébként nem is kapott engedélyt a klubjától a riói részvételre.


Az utazó keret

Kapusok: Geronimo Rulli (Real Sociedad), Axel Werner (Atletico de Rafaela)

Hátvédek: Victor Cuesta (Independiente), Lautaro Gianetti (Velez Sarsfield), Jose Luis Gomez (Lanus), Lisandro Magallan (Boca Juniors), Alexis Soto (Banfield), Leandro Vega (River Plate)

Középpályások: Santiago Ascacibar (Estudiantes), Giovani Lo Celso (Rosario Central), Joaquin Correa (Sampdoria), Mauricio Martinez (Union de Santa Fe), Lucas Romero (Cruzeiro)

Támadók: Angel Correa (Atletico Madrid), Cristian Espinoza (Huracan), Manuel Lanzini (West Ham), Giovani Simeone (River Plate), Luciano Vietto (Atletico Madrid)