Kihagyja az Eb-t a Real Madrid sztárja

Fotó: DPPI Media / JEAN MARIE HERVIO

-

Raphaël Varane combsérülése miatt kikerült a házigazda francia labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretéből, helyére Adil Ramit hívták be.


Vasárnap derült ki, hogy a Real Madrid 23 éves védője nem játszhat a Bajnokok Ligája szombati, milánói döntőjében az Atlético Madrid ellen. Varane combja az egyik edzésen sérült meg, ezért várhatóan legalább három hétig nem léphet pályára.

A francia szövetség kedd esti közleménye szerint az orvosi vizsgálatok megerősítették a korábbi diagnózist, miszerint elszakadt Varane combizma, a felépülés pedig túlságosan hosszú időt vesz igénybe ahhoz, hogy szerepelhessen az Európa-bajnokságon.


Rami a helyén

Didier Deschamps szövetségi kapitány hétfőn behívta a keretbe Adil Ramit, a Sevilla 30 éves hátvédjét, aki eddig 26 alkalommal játszott a válogatottban, de legutóbb három évvel ezelőtt, a Brazília elleni barátságos találkozón kapott lehetőséget. Rami a közelmúltban keményen kritizálta a kapitányt, mert nem szerepelt a május 12-én kihirdetett 23 fős keretben és a nyolc tartalék között sem.

Az edzőnek május 31-ig kell véglegesítenie keretét.

A francia válogatott Románia ellen játssza a torna nyitómérkőzését Párizsban, június 10-én.