Kígyózó sorok lehetnek a jövő héten a postán

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Eddig 870 ezer banki elszámoló levél érkezett a Postához, ez a várható mennyiségnek még csak a 45 százaléka. A postásoknak így legalább még egyszer ennyit ki kell kézbesíteniük a következő napokban, de mivel ezek ajánlott küldemények, nagy tömeg várható a postahivatalokban.


Finiséhez érkezett a banki elszámoltatás első köre, a Magyar Postának így csaknem 2 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. Eddig 870 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Postához, a várható mennyiség csaknem 45 százaléka. A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a törvény szerint április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek.


A bankok elvileg március elejétől folyamatosan kiküldhették volna a leveleiket, de folyamatosan átütemezték a feladásaikat, és majdnem mindenki az utolsó két hétre halasztotta a feladatot. Emiatt igen szűk idő áll a Magyar Posta rendelkezésére a kézbesítésre, és ez komoly terhet ró a postai hálózatra. A társaság tájékoztatása szerint azért, hogy ne legyen torlódás a kézbesítésben, illetve a postai átvétel során, megerősített kapacitással dolgoznak.