Kifogott a rajt és a defekt Micheliszen, lángolt Zengőék Hondája

Fotó: DPPI Media / vincent curutchet

-

A túraautó-világbajnokság szlovákiai első futamán Michelisz Norbert a hatodik, a másodikon pedig az ötödik helyen végzett.


Az első futamon a hetedik helyről indulva a gyári Honda magyar versenyzője a rajtnál visszacsúszott egy helyet, ám a végén egy remek manőverrel megelőzte Mullert, így hatodikként zárt. Utólag kiderült, hogy a technika megviccelte Micheliszt.

„Nem működött a rajtelektronikám, nem tudom, hogy mi történt, de belülről is láttam, hogy füstöltek a gumijaim. Akár a harmadik-negyedik hely is elment a rajton” – nyilatkozta az M4 Sportnak Michelisz.

A versenyt a gyári Hondával Monteiro nyerte. „Nagyon örülök, hogy Monteiro révén egy Honda győzött. Persze szeretnék én lenni az, aki nyeri a versenyeket, de eljön majd ez az idő is” – mondta Michelisz


17.24-nél Michelisz előzése:


Ficza Ferenc (Zengő Motorsport) az utolsó helyen haladt, amikor két körrel a vége előtt kisodródott és kigyulladt az autója. A fenti videón 21.20-tól 22.00-ig lehet látni felváltva Ficzát és a versenyt. A Hondában eltörött a szervócső, ez okozta a kiesést, a második futamra nem is tudták összerakni az autót.


Michelisz Norbert Hondájában sem sikerült a rajtelektronikát megjavítani, a negyedik helyről rajtolva vissza is csúszott a magyar versenyző. A végén még küzdött a harmadik helyért, de az utolsó kanyarok valamelyikében defektet kapott, így végül az ötödik helyen végzett. Jose Maria Lopez győzött a Citroënnel Monteirót megelőzve.

Monteiro 77 ponttal vezet az összetettben a 76 pontos Lopez és az 50 pontos Michelisz előtt.