Kifelejtett 50 milliót a vagyonnyilatkozatából egy fideszes képviselő

-

Kimaradt a fideszes Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke jövedelemnyilatkozatából 50 millió forint családi gazdaságból származó bevétel, amellyel pedig állítólag óriási hitelét törleszti, számolt be róla az RTL.


Győrffy Balázsnak a vagyonnyilatkozata szerint 190,6 millió forintos tartozása van, ezen kívül csaknem 90 millió forint értékben nyert el földeket az év végi árverésen, amit szintén hitelből finanszírozott.

A Blikk számításai szerint a politikus összes adóssága elérheti a 261,6 millió forintot, amelynek a törlesztőrészlete meghaladja a 2 millió forintot. Győrffy bevallott havi bevétele viszont csak 1.4 millió. A lap arra is kitér, hogy elképzelhető, hogy a képviselő felesége keres annyira jól, hogy be tud segíteni, de az ő vagyonnyilatkozata nem nyilvános.

Az RTL Klub Házon kívül című műsorában a kamara elnöke azt mondta, hogy a családi gazdaságból van körülbelül évi 50 millió forint bevétele, ebből fogja majd törleszteni az adósságát. Azonban ez a pénz kimaradt a vagyonnyilatkozatból, amely szerint őstermelőként éves jövedelme 400 ezer forint.