Kiesett a legeredményesebb Copa-csapat

Fotó: AFP / EITAN ABRAMOVICH / AFP / EITAN ABRAMOVICH

-

A mexikói és a venezuelai válogatott is biztosította helyét a legjobb nyolc között a Copa Americán. A 15-szörös győztes Uruguay búcsúzott.


A C csoport második fordulójában a mexikóiak a jamaicai csapatot győzték le 2-0-ra, míg a venezuelaiak az előzetesen a végső sikerre is esélyes Uruguayt múlták felül.

A Copa America egyik leggyengébb csapata előbb Jamaicát, majd a Luis Suárezt nélkülözni kénytelen Uruguayt is legyőzte 1-0-ra, így ott lehet a sorozat negyeddöntőjében.

A mérkőzés egyetlen gólját a West Bromwich csatára, Salomón Rondón szerezte: Alejandro Guerra félpályáról kapura emelt labdáját még a keresztlécre paskolta Fernando Muslera, ám a kipattanót nem hibázta el Rondón (0-1).Venezuela majd’ 10 éve nem tudta megverni Uruguayt, legutóbb 2006. szeptember 27-én egy barátságos meccsen győzték le őket 1-0-ra.

Szintén továbbjutott a két győzelemmel álló Mexikó, amely Jamaicával találkozott. A mérkőzés első gólját Abel Hernández szerezte fejjel (1-0).A 81. percben a csereként beállt Peralta állította be a 2-0-s végeredményt.Ezzel sorozatban a 21. mérkőzését vívta meg veretlenül Mexikó, legutóbb a 2015-ös Copa Americán kapott ki Ecuadortól.


A C csoport állása

1. Mexikó 6 pont (5-1)
2. Venezuela 6 (2-0)

3. Jamaica 0 (0-3)
4. Uruguay 0 (1-4)