Kiengedik a börtönből Oscar Pistoriust

Fotó: POOL / HERMAN VERWEY

-

De nem szabadul végleg, a büntetéséből hátralévő időt „korrekciós felügyelet” alatt fogja tölteni.


A feltételes szabadlábra helyezésről döntő dél-afrikai testület jóváhagyta Oscar Pistorius kérelmét, és a felesége megöléséért 5 év börtönbüntetésre ítélt paralimpiai bajnokot 12 hónap után kiengedik a börtönből – írja a BBC. Pistorius a büntetéséből hátralévő időt házi őrizetben, a hivatalos megnevezés szerint „korrekciós felügyelet” alatt fogja tölteni.


Oscar Pistoriust kiengedik ugyan a börtönből, de attól még nem lesz szabad emberA hatszoros paralimpiai bajnok sprinter 2013-ban Valentin-napon a csukott fürdőszobaajtón át lelőtte barátnőjét, a modell Reeva Steenkampot, akiről – állítása szerint – azt hitte, hogy betörő. Pistoriust hosszas nyomozás és világszerte élénk figyelemmel követett tárgyalás után 2014-ben ítélték el.

A feltételes szabadlábra helyezését már korábban is kérte, de augusztusban még úgy döntött a dél-afrikai igazságügyi miniszter, hogy túlságosan korai lenne egy ilyen lépés.

Azt még nem tudni, hogy hol fogja tölteni a házi őrizetet, ugyanis egykori otthonát éppen napokban vette ki két helyi fiatalember, hogy hangulatos partihelyszínné alakítsa az egész országot megrázó gyilkosság helyszínét.