Kiemelt ügy a rendőrségen a Simicska-oszlopokat védők büntetőeljárása

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

A hirdetőoszlopok elbontását akadályozó vagyonőröket garázdasággal gyanúsítják. A főváros cége, a Budapest Közút Zrt. emberei a múlt héten kezdték a munkát. Az üzletember cége, a Mahir vitatja ennek jogosságát, mondván, a darabonként egymillió forintot erő oszlopok használatára 25 éves szerződésük van, és ebből még csak tízet töltöttek le. Simicskáék az oszlopok védelmével egy biztonsági céget bíztak meg.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt egy 40 és egy 48 éves budapesti férfi ellen – közölte honlapján a BRFK. Január 6-án Budapesten, a XI. kerületben található egyik hirdetőoszlopnál szóváltás alakult ki a bontást végző munkások, illetve a vagyonőr cég két alkalmazottja között.

Bár a fővárosi cég emberei idővel elmentek a helyszínről, a biztonsági emberek követték őket, és egy benzinkúton vitába elegyedtek. A közlemény szerint a vagyonőrök szidalmazni kezdték a bontást végzőket, erőszakoskodtak, sőt, miközben a megtámadottak megpróbáltak elhajtani, az őrök egyike az autót is megrongálta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a vagyonőröket előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Velük szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya folytatja le – áll a tájékoztatásban.