Kiemelt terrorveszély a magyar válogatott egyik Eb-meccsén

Fotó: MTI/EPA / Peter Powell

-

Fernando Santos, a magyarokkal egy Eb-csoportban szereplő portugál válogatott szövetségi kapitánya a csütörtök esti, Anglia elleni felkészülési meccs után azt mondta, Cristiano Ronaldo jelenléte extra kockázatot jelent a válogatott számára.


Franciaországban továbbra is a legmagasabb szintű készültség van életben, a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon több ezer rendészeti dolgozó próbálja megvédeni a szurkolók és a játékosok biztonságát. Az amerikai külügy pedig arról tájékoztatta állampolgárait, hogy bár a francia hatóságok nagyon felkészültek, legyenek körültekintőek. Néhány napja a brüsszeli merényletek egyik szervezőjének laptopján is olyan adatokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy az Iszlám Állam több merényletre is készül az Eb-n.

Csütörtök este Angliában játszotta utolsó előtti felkészülési meccsét Portugália. A meccset követő sajtótájékoztató nem a látottakról, inkább a június 10-én kezdődő Eb-ről szólt.

„Mindenki tudja, hogy Cristiano Ronaldo puszta jelenléte magában hordozza a kockázatot – kezdte Felipe Santos. – A francia erők felelőssége lesz bennünket megvédeni, a szurkolóinknak pedig meg kell érteniük, hogy a jelenlegi helyzetben a játékosok testi épsége az első, tehát kevesebbet tudnak majd velük időzni.”

Portugália június 14-én kezd Izland ellen Saint-Étienne-ben, majd június 18-án Ausztriával folytatja Párizsban, június 22-én pedig a magyar válogatottal meccsel Lyonban.