Kié lesz Vas megye?

-

Április 6-ig megyénként és választókörzetenként mutatjuk be az egyéni jelölteket. Bemutatkozik Vas megye! Keresse ki saját körzetét választási térképünkről!


Ön melyik választókerületben szavaz?

Böngéssze választási térképünket, hogy megtudja, kik indulnak az ön választókerületében!

Vas 1 – Szombathely

Vas megye hagyományosan jobboldali megye. Az osztrák határ közelsége miatt a fürdők és a fogászati turizmus is jól megy ezen a vidéken. A baloldalnak komolyabb bázisa csak a megyeszékhelyen, Szombathelyen volt korábban. Azonban a választókörzetek határainak átrajzolásakor, a többnyire jobboldali beállítottságú falvak Szombathelyhez csatolásával már itt sem valószínű baloldali győzelem. Tovább a választókerülethez! Nézze meg térképünket!

Vas 2. – Sárvár

A választókerület azzal került bele az országos médiába, hogy itt indul Táncsics Péter is, az Új Magyarország Párt vezetője. A szervezet rekord idő alatt gyűjtötte össze az induláshoz szükséges ajánlásokat, és az Új Dimenzió Párthoz is szoros szálak fűzik, ráadásul mindkettő kapott tanácsokat Zuschlag Jánostól. A Heti Válasz derítette ki, hogy mind a két pártot ugyanabban az ingatlanba jegyezték be, feltehetőleg a kampánytámogatások megszerzése érdekében. Egy korábbi cikkünkben megmutattuk, hogy a pártok annak ellenére, hogy tagadják kapcsolatukat, büntetéseiket nagy részét is „véletlenül” ugyanazokban a körzetekben kapták. A kőszegi politikus nem újonc, tíz éve ő volt az, akinek a vezetése alatt a kőszegi MSZP-alapszervezetbe nagyon rövid idő alatt máig nem tisztázott módon több száz új tag lépett be. Az ő segítségükkel lett megyei alelnök az a Tóth Csaba, aki most is az MSZP országgyűlési képviselője, és Zuglóban indul újra az ellenzéki Összefogás színeiben. Tovább a választókerülethez! Nézze meg térképünket!

Vas 3. – Körmend

Itt már senki sem emlékszik a V. Németh Zsolt előtti időkre, hiszen 98 óta mindig egyéni képviselője a Vas 5-nek, 2006-ig az MDF, azóta a Fidesz színeiben. 2010-ben több mint 70 százalékot kapott. 90 óta négyszer volt Vasvár polgármestere, jelenleg a Vidékfejlesztési MInisztérium államtitkára, mellékesen a vasvári Kármentő népzenei együttes nagybőgőse. Az Összefogás jelöltjét az Együtt-PM adja. Wrzava Pál, a Szolidaritás körmendi szervezetének alapítója. Hét évvel ezelőttig, nyugdíjba vonulásáig a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója volt. Tovább a választókerülethez! Nézze meg térképünket!