Kidőlt fákkal és diónyi jéggel söpör végig a vihar az országon

-

Tetők rongálódtak meg, házra, autóra dőlt rá fa, elektromos felsővezetékek is megrongálódtak.


Szerda kora este a nyugati határon betört az országba a vihar. A viharos szél miatt főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat Tolna és Somogy megyében, de van, ahol lakóház tetőszerkezete rongálódott meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) honlapján.

A tájékoztatás szerint a 6-os főút tolnai szakaszán több kidőlt fa akadályozza a forgalmat a 118-as kilométerszelvény közelében, és hasonló a helyzet Izmény Fő utcájában is. Szárazdon egy lakóház tetejét tépte fel az erős szél, Kajdacson egy udvaron álló fa dőlt rá a szomszédos családi házra.


Viharfelhők Szentgotthárdon


A somogyi megyeszékhelyen, Kaposváron ugyancsak kidőlt fák és leszakadt ágak eltávolításához hívják a tűzoltókat. A Fő utcában személyautóra dőlt egy fenyő, a Guba Sándor utcában pedig a buszmegálló előtt akadályozza a forgalmat egy 15 méter magas kidőlt fa.

Hozzátették: több helyen elektromos felsővezetékek ugyancsak megrongálódtak, ezért az áramszolgáltató szakemberei is beavatkoznak.


Az Időképen olvasható beszámolók szerint Soltvadkertet és Kalocsát is letarolta a jégeső, diónyi, pingponglabdányi jég is esett. Késő este az ország keleti részén tartott a vihar.


Ezt hagyta maga mögött Kalocsán a szupercella.https://www.idokep.hu/percrol-percreEsefi fotója, köszönjük!

Posted by Időkép on Wednesday, May 6, 2015