Kidobta a lakásból a babakocsiban ülő 9 hónapos gyermeket

-

A férfi ezután az élettársa kétéves gyermekét is bántalmazta. Most vádat emeltek ellene.


A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a 41 éves férfival szemben. A vádlott 2013. április 28-án a kőbányai Harmat utcai lakásukban veszekedett élettársával, akit nekilökött az ajtónak.


A nő ezután kiment a lakáshoz tartozó teraszra, hogy telefonáljon, 4 éves kisfia vele volt. A vádlott ekkor az élettársa babakocsiban ülő 9 hónapos kisfiát - a babakocsival együtt - a lakás bejárati ajtajához vitte és onnan nagy erővel kidobta a teraszra, melynek következtében a 9 hónapos gyermek arccal a terasz járólappal burkolt kövezetére esett. A vádlott ezután visszament a lakásba és élettársa 2 éves kisfiát is bántalmazta, a gyermeket az arcán kis erővel ököllel megütötte.

A nő telefonon hívta a rendőrséget és a mentőket. A bántalmazás következtében a 9 hónapos gyermek koponyaalapi törést szenvedett, amellyel összefüggésben életveszélyes sérülés kialakulásának a reális lehetősége is fennállt. A 2 éves kisfiú könnyebben sérült, a szája repedt be.

A férfit a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel vádolja, amit két évtől tizenegy évig terjedő börtönnel büntethetnek. Az ügyészség közleménye azt is tartalmazza, hogy a férfi esetében büntethetőséget korlátozó ok áll fenn, de hogy ez mit jelent, azt nem tárta fel a vádhatóság.