Kiderült, mit lehet tenni, ha vettünk a visszahívott Mars csokiból

Fotó: DPA / FEDERICO GAMBARINI

-

Az érintett csokibókból több mint 100 raklap érkezett Magyarországra.


Kedden jelentette be a Mars, hogy hét hónapnyi termelését hívja vissza a mini Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, miután Németországban egy Snickers szeletben piros műanyagdarabokat találtak.


Magyarországra az érintett termékekből több mint 100 raklapnyi érkezett – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1-en csütörtök reggel. Pleva György elmondta: azok a vásárlók, akik megkárosítva érzik magukat, ott adhatják vissza a terméket, ahol azt vásárolták, és a helyszínen visszavásárolják azt.

A visszahívási értesítés kézhezvétele után a kereskedőknek azonnal le kell venniük a termékeket a polcokról, és azt visszajuttatják a Mars által megadott címre. A Mars Magyarország Bt. a későbbiekben dönti el, hogy mi történjen a visszagyűjtött termékekkel – ismertette az igazgató.

Pleva szerint azért ilyen „hatalmas a visszahívási akció” mert a cég is még vizsgálja, hogyan kerülhettek a műanyagdarabok a termékbe. A Mars azért is döntött a teljes tétel visszahívásáról, hogy a vásárlók felé igazolja: maximálisan elővigyázatosan jár el. Így próbálják a renoméjukat megtartani, és a vásárlók biztonságát szavatolni – jegyezte meg az igazgató.