Kiderült, mikor lesz már biztosan koncert a terrortámadás helyszínén

-

A tavaly novemberi párizsi terrortámadás koncerthelyszínén, a Bataclanban 90-en haltak meg.


Jóllehet a szórakozóhely újranyitásának pontos dátuma még nem ismert, a koncertterem szerdán közleményben jelezte, hogy november 16-án Pete Doherty brit énekes, november 18-án a szenegáli Youssou N,Dour és a Super Etoile, december 2-án a Nada Surf amerikai rockzenekar, december 3-án pedig az MZ francia rapperek lépnek fel.

„További koncerteket jelentünk be a következő napokban” – olvasható a közleményben, de arra nincs utalás, hogy azok a megjelölt dátumok előtt vagy után kerülnek megrendezésre.

A tavalyi párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol az Eagles Of Death Metal amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek és kilencven embert megöltek. A támadással egy időben a Stade de France nemzeti stadionnál és belvárosi kávéházak teraszain másik két terrorkommandó további negyven embert ölt meg.

A támadás óta a Bataclan, amely Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme, mintegy 1500 férőhellyel, nem nyitott ki. A tulajdonosok két hónappal ezelőtt jelentették be, hogy az év végi újranyitás előtt teljesen felújítják a szórakozóhelyet. „A felújítási munkálatok megkezdődtek. A teljes infrastruktúrát és a terem berendezését felújítjuk, de annak kialakításán nem változtatunk” – áll a közleményben.


Szeretnénk megőrizni  befogadó és barátságos hangulatát,  népszerű és bulizós szellemiségét, amely mindig is jellemző volt rá

– tették hozzá a tulajdonosok, akik februárban jelezték, hogy mindent megtesznek azért, hogy még 2016-ban újranyithasson a klub. „Az újranyitás pontos dátuma még nem dőlt el” – hangsúlyozták szerdán.


Az 1864-ben emelt, műemlék jellegű épület eleinte Grand Café chinois - Théatre Bataclan néven működött, majd 1952-ben felújították. Nevét Offenbach Ba-ta-clan című operettjéről kapta.