Kiderült, miért nem jártak a vonatok Magyarország és Ausztria között

-

Szünetelt a vasúti közlekedés szerda reggel az ausztriai Parndorf és Magyarország között, mert egy nagyobb, a sínek mentén gyalogoló menekültcsoportra bukkant a rendőrség - számolt be online híroldalán az ORF osztrák közmédia.


A helyszínen az ÖBB osztrák vasúttársaság tájékoztatása szerint harminc, míg az osztrák rendőrség közlése szerint több mint ötven menedékkérőt tartóztattak fel. Az ORF szerint nem egyedi esetről van szó.


A migránsok több mint fele Magyarországról érkezik Ausztriába, és csupán a Fertő-tó környékén naponta kétszáz embert állítanak meg az osztrák hatóságok - számolt be szerdán az APA osztrák hírügynökség.

Kollégánk is az egyik Bécs felé közlekedő vonaton vesztegelt, de őket nem tájékoztatták arról, miért állnak Mosonmagyaróváron. Csak annyit mondtak nekik, „nem férünk be Hegyeshalomba”. A MÁV-ot megkerestük, de még nem érkezett válasz.

Egyik olvasónk tegnap utazott Ausztriába, és azt írta, lényegében semmilyen ellenőrzés nem volt a vonaton, a Keletiben állt két rendőr a peronon, és nézte, mennyien szállnak fel. Győrben és Hegyeshalomnál sem ellenőrizték a szerelvényt, így simán kijutott Bécsbe legalább 50 menekült. „Nekik jó napjuk volt” - zárta levelét.