Kiderült, mi volt a gond az RTL-nél

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Kollányi Péter

-

Elektromos hálózati hiba miatt sugároztak Gálvölgyi-show-t a Híradó helyett.


Elektromos hálózati hiba okozta a zavart az RTL Klub tegnap esti műsorában – tudta meg az Origo. Ahogyan azt a VS.hu is megírta, az RTL Klub híradója csütörtök este elsötétült, és a Gálvölgyi-show ment helyette. Utána visszakeverték Szellő István műsorvezetőt. 18:50-kor aztán, épp Nemes Jeles László és a Saul fia sajtótájékoztatójánál megint kimerevedett a kép. Aztán vége lett a híradónak, a tervezettnél 5-10 perccel korábban.

„Viszlát, a mai híreket elmondjuk majd holnap” – dobszólózott egy rövidet Szellő, majd a stáb nevében elnézést kért a hibáért, és elbúcsúzott.

Kotroczó Róbert hírigazgató az Origónak azt mondta, a stúdiómixer érthetetlen tüneteket produkált: véletlenszerűen, rossz sorrendben indultak újra a komponensei. Ezután a fő és a tartalék adást kijátszó szerverek működése állt le.

A legtöbb szerverhez van tartalék, tehát ha egy gép meghibásodik, egy másik át tudja venni a helyét, most viszont olyan eszköz állt le a stúdióban, amelyből csak egy van a vezérlőben, és korábban még sosem lépett fel a működésében üzemzavar. „Egyszerűen nem lehetett mit tenni. (...) Nagymértékben vagyunk kiszolgáltatva egy rendkívül bonyolult technikának” – fogalmazott a hírigazgató.