Kiderült, mi a szellemi honvédelem csúcsteljesítménye

-

A bugaci Ősök Napját nevezte ennek Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A politikus szerint Európa veszedelmes tévúton van. Az ünnepségen a török, a kazah és az azeri diplomácia képviselői vettek részt.


„Ami itt történik, az nemzetünk válasza az európai uniós durrdefektre, amely veszedelmes tévútra sodorta Európát, és a felismerhetetlenségig roncsolta az alapítók eredeti szándékát, a független európai nemzetek szövetségét” – hangsúlyozta Lezsák Sándor, a hagyományőrző esemény fővédnöke.

Az Országgyűlés alelnöke fontosnak nevezte az emlékezést a régmúltra, a magyar ősökre, az évtizedek, évszázadok, évezredek messzeségében élőkre, a történelmi próbatételek névtelen és neves hőseire. Ők adnak erőt, bátorságot, nyugalmat és biztonságot, akik Árpád hadi népétől az 1956-os pesti srácokig életüket és vérüket adták szülőföldjükért, a magyar hazáért – fogalmazott Lezsák Sándor.

A bugaci pusztában zajló háromnapos rendezvény szombati napján több tízezren vettek részt. Az ünnepélyes megnyitón Törökország, Kazahsztán és Azerbajdzsán magyarországi nagykövetségének képviselői is megjelentek.

Száznál több jurtából álló sátortábor, félszáznál több program, több száz hagyományőrző bemutató és egy nagyszabású kiállítás várta a látogatókat.