Kiderült, meddig kell várni a Trónok harca új évadára

Fotó: Archives du 7eme Art / HBO

-

Az HBO bejelentette a Trónok harca 6-ik évadának kezdődátumát: Westeros lakói április 24-én folytatják egymás szisztematikus legyilkolását. Az elhivatott rajongóknak tehát addig kell visszatartani a lélegzetüket, hogy fény derüljön a tavalyi év legnagyobb kérdésére: él-e Jon Snow?


Mivel még több mint 3 hónapot kell aludni a premierig, egyelőre nem sokat tudni az új évadról. Azok a rajongók sincsenek feltétlenül előnyben, akik olvasták a könyveket, hiszen a sorozat egyre merészebben tér el az irodalmi eredetitől, Jon Snow sorsa pedig még a könyvekből sem derült ki.


Hogy még nagyobb legyen a zavar, a titokzatos új karaktert alakító Ian McShane (Deadwood) azt mondta, hogy vissza fog hozni egy szereplőt, akiről már mindenki lemondott. Jonról viszont a rajongók többsége nem mondott le – vajon akkor ki lehet?

Bár még el sem indult a Bran északi kalandjait folytató 6. évad, a készítők már nagyban munkálkodnak a 7. és 8. évad előkészületein. Az előző évad elképesztő sikereket tudhatott magáénak: a részeket átlagosan 8,1 millióan nézték meg, a világ legtöbbet torrentezett sorozata volt, és megdöntötte az egy műsor által egy évben elnyert legtöbb díj rekordját.

Az HBO szerint Magyarországon is nagyjából a nemzetközi premierrel egy időben indul az új évad.