Kiderült Lázárék londoni luxushotelének neve

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Két Michelin-csillagos étterme is van annak a luxusszállodának, ahol Lázár János és partnere 920 ezer forintért szállt meg 2012-ben. A Direkt36 újságírója kiperelte a patinás hotel nevét: Connaught.


Egy két Michelin-csillagot is viselő étterem. Egy exkluzív wellness részleg. Világhírű tervezők által kialakított szobák és lakosztályok. És mindez London szívében, az elegáns Mayfair negyedben, néhány percnyi sétára a Hyde Parktól.

Ezekkel hirdeti magát a több mint 200 éve működő, ötcsillagos Connaught hotel, ahol Lázár János 2012 novemberében eltöltött két éjszakát egy munkatársával – írja a Direkt36.

A Miniszterelnökség több mint két év jogi huzavona után adta ki a szálloda nevét. A Direkt36 munkatársa – még az Origo újságírójaként – 2014 januárjában tett fel kérdéseket Lázár János három olyan utazásáról, amelyeken a szállásköltség jóval magasabb volt, mint a hivatal vezetőinek más kiküldetésein.

Egy háromnapos angliai utazáson 920 ezer forint volt a szállásköltség, egy 2013 márciusi kétnapos svájci úton 469 ezer forintba, egy 2013 júliusi, szintén kétnapos olaszországi úton pedig 582 ezer forintba került a szállás.

Az oknyomozó portál szerint a hotel mostani kínálatából ennyi pénzből akár egy Deluxe King fokozatú, többek között márvány fürdőkáddal is felszerelt szobára is futhatta külön Lázárnak és kísérőjének is.


A szállásköltségek részleteitől függetlenül zajlott egy másik per is arról, hogy Lázár János mit csinált – kikkel találkozott és miről tárgyalt velük – a milánói és zürichi útjain. Első fokon a bíróság kötelezte is a Miniszterelnökséget az adatok kiadására, de a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon megváltoztatta a döntést, és megállapította, hogy a tárgyalópartnerek kilétének megismeréséhez nem fűződik közérdek. A Kúria ezt az ítéletet helybenhagyta szerdai döntésében.