Kiderült, kikkel küzd az olimpiai indulásért Benedek Tibor

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Kijelölte 13 fős csapatát Benedek Tibor, a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a világliga jövő heti olaszországi szuperdöntőjére.


A sportági szövetség honlapjának szombati híre szerint a szakvezető úgy döntött, hogy most is a két világbajnoki aranyérmes kapus, Nagy Viktor és Decker Attila véd Bergamóban a keddtől vasárnapig tartó tornán. A mezőnyjátékosoknál a legnagyobb kérdést a centerpozíció betöltése jelentette; Benedek Tibor ezúttal a fiatal Német Tonit választotta a vb-győztes Hárai Balázs mellett.


A szuperdöntő győztese kijut a riói olimpiára. A magyar válogatott hétfőn utazik a Milánó melletti városba.Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép) – kapusok, Angyal Dániel (ZF-Eger), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Gór-Nagy Miklós (A Híd-OSC-Újbuda), Hárai Balázs (ZF-Eger), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Madaras Norbert (Szolnoki Dózsa-Közgép), Német Toni (A-Híd-OSC-Újbuda), Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép) – mezőnyjátékosok


A csoport: Brazília, Magyarország, Kína, Horvátország
B csoport: Ausztrália, Szerbia, Egyesült Államok, Olaszország