Kiderült, ki mészárolta le a houstoni családot

-

Egy hatgyermekes családot irtott ki a Texas állambeli Houstonban David Conley, akinek korábban viszonya volt az anyával.


A 48 éves Conley az 50 éves Dewayne Jacksonnal és feleségével, a 40 éves Valerie Jacksonnal, valamint a 13 éves Nathaniellel, a 11 éves Honestyvel, a 10 éves Dewayne-nel, a 9 éves Calebbel, a 7 éves Trinityvel és a 6 éves Jonah-val végzett. (A rendőrség először – tévesen – három felnőtt és öt gyerek haláláról számolt be.)


Conley az összes áldozatot lőfegyverrel ölte meg. Többjüket megbilincselte, egyeseket több lövés is ért. A legidősebb fiú, Nathaniel feltehetően az elkövető gyereke volt.

Mint arról vasárnap mi is beszámoltunk, a Houston körzetében lévő házhoz helyi idő szerint szombat este érkeztek rendőrök egy bejelentés miatt. Miután az ablakon keresztül megpillantották egy fiatal testét, betörtek a házba, ahol a férfi rájuk lőtt. Az elkövető végül nagyjából egy órával később megadta magát a helyszínre kiszállt kommandósoknak.

David Conley ellen vasárnap három pontban vádat emeltek minősített emberölés, egyebek között egy hat évnél fiatalabb gyermek meggyilkolása miatt. A bíró megtagadta tőle az óvadék lehetőségét.


Csoda, hogy idáig nem történt ilyen tragédia


Sajtóértesülések szerint Conleyt legutóbb júliusban vették őrizetbe, amiért a hűtőszekrénybe verte a barátnője, Valerie Jackson fejét. Az incidenst az váltotta ki, hogy Jackson 10 éves fia sötétedés után ment haza a parkból, és ezen vitatkoztak össze.

Tavalyelőtt Conley kilenc hónapot kapott Jackson bántalmazása miatt. A nő védelmében egyúttal távoltartó határozatot is hoztak ellene.

Conley 2002-ben késsel fenyegette meg akkori barátnőjét és annak kisgyerekét, 1994-ben pedig egyebek között engedélyköteles gyógyszerkészítmény birtoklása miatt indult ellene eljárás.