Kiderült, hogy nem is a vasárnap a legjobb egy balatoni piacnak

-

Nem csak álpiacok nyílnak a tóparton. A legfőbb bizonyíték erre, hogy az árusok szombatonként kínálják a portékát. Az új termelői piac közvetlenül a tó partján nyílik, az északi part legújabb strandja mellett, Badacsonylábdihegyen.


A július 18-ától szeptember végéig minden szombat délelőtt megrendezett termelői piacnak a Badacsonylábdihegyen nemrég megnyílt Herczeg Ferenc Strand melletti sétány ad helyet, így a piacozást jó idő esetén össze lehet kötni egy kis strandolással is. Az elmúlt hetekben több hagyományos üzlet is engedélyt kért és kapott a helyi jegyzőtől a Balaton környékén (valamint az ország más vidékein is), hogy vasárnapokon piacként működjön és kinyithasson.

A termelői piacon elsősorban a badacsonyi régióban élő gazdák fognak árulni friss zöldséget, gyümölcsöt, kézműves élelmiszereket. A szervezők minden szombaton egyéb programokkal is várják majd az érdeklődő családokat.

A piacot pályázati támogatással és a helyi önkormányzat egyetértésével egy olyan helyi kötődésű család kezdeményezte és működteti, amelynek lassan 100 éve van szőlője a településen. Badacsonylábdihegyen kialakítanak egy termelői központot is, ahol információkon és képzéseken túl a helyi termelők piacra jutását is segíteni kívánják.