Kiderült, hogy ki a nejlonzacskós Messi

Fotó: MTI/EPA / Dzsavad Dzsalali

-

Egy ötéves afgán kisfiú, Murtuza Ahmadi volt azon a képen, amely pár hete bejárta a világot. Az igazi Messi már szervezi a találkozót.


Január közepén a Barcelona argentin sztárjának, Lionel Messinek az egyik rajongói oldala is megosztotta azt a képet, amelyen egy kék-fehér csíkos nejlonzacskóból készített, Messi feliratú argentin „mezben” focizott egy kisfiú. Igaz, a Barca sztárja ekkor még úgy tudta, hogy a fiú iraki, de mentségére szolgál, hogy mindenki csak találgatta az ifjú rajongó kilétét.


Egy fiú Irakban


Az internet azonban egy csodálatos dolog, a futball meg talán még annál is csodálatosabb, így mára kiderült, hogy ki is a „nejlonzacskós Messi”: az ötéves afgán Murtaza Ahmadi, aki a fővárostól, Kabultól délnyugatra lévő Dzsaghori közelében él egy farmon.

„Imádja a focit és Messit – mondta a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva a kis focista édesapja, Arif Ahmadi. – Ha az éjszaka közepén felébred, mindig sírni kezd, hogy ő Messihez akar menni.”


Murtaza Ahmadi, a nejlonzacskóból készült Messi-mezben


Amikor Murtaza előállt a nagy kéréssel, hogy szeretne egy Messi-mezt, az apja kénytelen volt megmondani, hogy ő bizony soha nem fog tudni mezt venni neki. Persze eltörött a mécses. Ekkor jött Murtaza leleményes bátyja, Hamayon, és elkészítette a világhírűvé vált felsőt.

„Ahogy felvette, rögtön abbahagyta a sírást” – mondta az apa.

Murtaza a falu hőse lett, akivel együtt pózolnak a helybeliek a Facebookra feltöltött képeken. Murtaza minden fotón a különleges Messi-mezben látható.


Murtaza Ahmadinál nincs mostanában boldogabb gyerek Afganisztánban


„Nagyon büszke vagyok rá, és örülök neki, hogy ilyen híres lett a fiam. Szeretne futballista lenni és iskolába járni a jövőben. És persze találkozni akar egyszer Messivel.”

Az első bekezdésben idézett oldal később már azt közölte, hogy üzenetet kaptak a Messi ügyeit intéző csapattól, akik közölték, hogy az ötszörös aranylabdás szeretne majd találkozni az immár egyik leghíresebb rajongójával.