Kiderült, hogy hívják Katalin és Vilmos lányát

Fotó: AFP / LEON NEAL

-

A gyerek nevét előbb megbeszélték a királynővel, azért nem hozták eddig nyilvánosságra. A jelek szerint Erzsébet rábólintott. Sírhatnak azok, akik Alice-re tippeltek.


Charlotte Elizabeth Diana – így hívják Katalin hercegnő és Vilmos herceg lányát. Második nevét nyilvánvalóan apai dédnagyanyja, azaz a királynő, a harmadikat pedig szintén apai nagyanyja, a Párizsban, autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő iránti tiszteletből kapta.

Keresztneveit – mint szombati születését is – a Kensington Palota Twitter-oldalán jelentették be.Arra többen számítottak, hogy Vilmos édesanyja után is elnevezik a kislányt, aki a mindennapokban nem használja majd mindhárom keresztnevét, csak az elsőt – a Cambridge-i hercegi pár ezt is a Twitteren tudatta.Nagy volt a fogadási láz

De sokan csalódhattak. Első körben persze azok, akik fiút vártak. A legtöbben arra számítottak, Alice lesz a lány neve, volt, aki 500 fontot, átszámítva 200 ezer forintot tett rá. A következő két név a Charlotte és Elizabeth volt, így azért sokan örülhetnek is. A legtöbbet a Dianával lehetett volna kaszálni.